Agentia pentru Agenda Digitala a Romaniei

Certificate digitale

Pentru inscrierea/reinnoirea in sistem operatorii licentiati pentru transport international de marfa sunt rugati sa completeze online CEREREA DE INSCRIERE/REINNOIRE IN SISTEM.

Operatorii de transport care si-au modificat adresele sediilor sociale sau care au completat cu date eronate cererea de inscriere in SIAE, trebuie sa trimita prin posta sau firma de curierat, o copie legalizata IN ORIGINAL dupa actul inregistrat la Registrul Comertului, care confirma acest aspect precum si o cerere de modificare adresa  in contul din aplicatia SIAE.

CERTIFICATULUI DE INREGISTRARE la Registrul Comertului poate fi prezentat IN ORIGINAL operatorilor SIAE la sediul ADR, in acest caz nefiind necesara legalizarea copiei si transmiterea ei in original.

*modificarea poate fi facuta si din cont operator - DATE IDENTIFICARE

  • Personalizarea autorizatiilor de transport se face utilizand stampila dreptunghiulara a operatorului de transport, pe care figureaza numele societatii comerciale, codul fiscal si adresa sediului social al acesteia.
  • Autorizatiile de transport se elibereaza doar cu prezentara dovezii de plata a acestora - detalii in sectiunea "plata autorizatii".

Modul de preluare al autorizatiilor de la sediul A.D.R. poate fi CURIER - operatorul de transport plaseaza o comanda la o firma de curierat rapid pentru preluarea plicului de la sediul nostru, sau DELEGAT  (persoana imputernicita de catre reprezentantul legal al firmei), ce se va prezenta la sediul nostru cu formularul de delegatie completat si semnat in original, copie CI, stampila dreptunghiulara a firmei, dovada platii autorizatiilor si CMR-urile solicitate pentru alocarea autorizatiilor Rusia terta / Kazahstan terta.

Vă aducem la cunoștință faptul că Autoritatea pentru Digitalizarea României încurajează utilizarea metodelor electronice de comunicare (e-mail).  Astfel, având aplicată semnătură electronică calificată, toată documentația necesară în cadrul procedurii de solicitare autorizații poate fi transmisă pe e-mail.

Pentru instalarea certificatului digital, veti accesa DESCARCA CERTIFICAT, unde veti completa cont utilizator definit la completarea cererii de generare certificat digital + parola cont definita in acelasi moment + cod PIN afisat in pagina la salvarea cererii de generare certificat.

Din pagina în care ati fost direcționat, veti copia cheia de instalare certificat (este parola solicitată la un moment dat în procesul de instalare) și veti apăsa butonul DESCARCĂ CERTIFICATE. 

 

 

Aplicația este disponibilă pentru utilizare conform legii

Datele publicate sunt reale și conforme cu ultimele date furnizate de Autoritatea Rutiera Română. Accesul la contul personal se face pe baza certificatului digital și a datelor de identificare la aplicație.

ADR vă asigură că datele cu caracter personal pe care le furnizați în cadrul formularelor de pe site, vor fi tratate în conformitate cu prevederile GDPR și cu politica instituției privind protecția datelor personale, siguranța acestora fiind o prioritate pentru instituția noastră.

De asemenea, prin prelucrarea datelor cu caracter personal ce se pot regăsi în formularele specifice din aplicație, vă exprimați acordul ca acestea să fie prelucrate de către ADR în scopul evidenței și corespondenței cu utilizatorii SIAE, îmbunătățirii serviciilor oferite sau alte scopuri pentru realizarea intereselor legitime ale ADR.

Program de lucru

Procedura de eliberare și returnare a autorizațiilor pentru transportul internațional de marfă se efectuează prin sistem de curierat.

call-center SIAE        +40 21 303 29 97    tasta 2      Luni - Joi 11.00 - 15.00 
                                                                                     Vineri 11.00 - 13.00