Agentia pentru Agenda Digitala a Romaniei

CEMT

CEMT 2018

  • Autorizaţiile CEMT sunt personalizate de catre A.A.D.R. cu datele de identificare complete ale operatorului de transport, date furnizate  si completate de catre acesta la inscrierea  in aplicatia SIAE.

Operatorii de transport care si-au modificat adresele sediilor sociale trebuie trimita prin posta sau firma de curierat, o copie legalizata IN ORIGINAL dupa actul inregistrat la Registrul Comertului, care confirma acest aspect precum si o cerere de modificare adresa  in contul din aplicatia SIAE.

             CERTIFICATULUI DE INREGISTRARE la Registrul Comertului poate fi prezentat IN ORIGINAL operatorilor SAET la sediul AADR, in acest caz nefiind necesara legalizarea copiei si transmiterea ei in original.

 

  • Incepand cu data de 08.12.2017, dupa rezolvarea contestatiilor si afisarea listei finale, AADR va permite operatorilor de transport sa transmita cererile de personalizare a autorizatiilor CEMT (din contul pe care acestia il au in aplicatia SIAE), sub rezerva primirii de la Ministerul Transporturilor a tipizatelor CEMT valabile pentru anul 2018.

  • Cererile de reactivare permisiune trimitere cerere de personalizare CEMT vor putea fi procesate maxim pana la data de 31 ianuarie 2018, ora 17.00 - mesaj adresat operatorilor care au solicitat partial personalizarea autorizatiilor aprobate de catre Comisia CEMT.

 

  • Pentru personalizarea autorizatiilor CEMT, vom accepta plati efectuate de catre operatorii de transport in apropierea datei listelor cu aprobari sau a adreselor primite de catre A.A.D.R. de la Ministerul Transporturilor, iar pentru platile efectuate cu mult timp inaintea aprobarii, acestea se accepta DOAR cu confirmarea Ministerului Transporturilor - Serviciul Financiar, ca sumele nu au fost returnate si figureaza inca in incasarile acestei institutii.

           Va reamintim, referitor la dovezile de plata a autorizatiilor CEMT atasate cererilor de personalizare, ca este necesar ca acestea sa fie procesate/executate, nu doar inregistrate sau transmise catre banca. Se ataseaza op vizat de banca sau extras de cont cu rulajul zilei, obligatoriu fiind sa apara starea platii, datele destinatarului platii dar si datele platitorului.

Acest lucru va este solicitat datorita faptului ca SAET nu poate verifica sumele incasate de catre Ministerul Transporturilor.

Orice dovada de plata inaintata catre SAET, pe care nu apare statusul platii (procesat/executat), datele de identificare ale platitorului (persoana juridica) precum si datele de identificare ale destinatarului banilor, nu va fi luata in considerare.

 

  • In cazul in care un proces de alocare a autorizatiilor CEMT este deschis (insemnand ca operatorii de transport au transmis cerere de personalizare din contul pe care acestia il au in aplicatia SIAE, autorizatiile au fost personalizate de catre AADR si trimise la Ministerul Transporturilor pentru a fi semnate, stampilate si aplicate restrictiile si incadrarea Euro, iar autorizatiile nu au fost returnate de catre Ministerul Transporturilor catre AADR pentru eliberarea catre operatorul de transport solicitant), NU se poate transmite o alta cerere de personalizare pentru autorizatii CEMT ramase nesolicitate sau primite in urma unei aprobari a Comisiei CEMT.

Operatorii aflati in aceasta situatie vor putea transmite prin intermediul aplicatiei SIAE o noua cerere de personalizare autorizatii CEMT, numai dupa preluarea de la sediul AADR a autorizatiilor solicitate anterior.

 

  • Contul in care operatorii de transport trebuie sa depuna contravaloarea autorizatiilor multiple CEMT anuale (in conformitate cu HG 1130/2002):

RO 58 TREZ 7005032XXX001068 deschis la A.T.C.P.M.B., COD FISCAL: 13633330, Beneficiar Ministerul Transporturilor.
Costul unei autorizatii CEMT anuale este: 330 RON

CEMT 2018

18.06.2018

Am primit de la Ministerul Transporturilor, urmatoarele adrese:

CEMT 2018

08.06.2018

Am primit de la Ministerul Transporturilor, urmatoarele adrese:

CEMT 2018

16.03.2018

Am primit de la Ministerul Transporturilor, lista:

CEMT 2018

01.02.2018

Am primit de la Ministerul Transporturilor urmatoarea adresa:

CEMT 2018

14.12.2017

Am primit de la Ministerul Transporturilor, urmatoarele liste:

Operatorii de transport vor putea transmite cererea de personalizare din contul pe care il au in aplicatia SIAE, incepand cu data de 15.12.2017

CEMT 2018

07.12.2017

Am primit de la Ministerul Transporturilor:

CEMT 2018

29.11.2017

Am primit de la Ministerul Transporturilor:

CEMT 2018

20.11.2017

Am primit de la Ministerul Transporturilor:

Aplicația este disponibilă pentru utilizare conform legii

Datele publicate sunt reale și conforme cu ultimele date furnizate de Autoritatea Rutiera Româna. Accesul la contul personal se face pe baza certificatului digital și a datelor de identificare la aplicație.

Program de lucru cu publicul

(la sediul A.A.D.R. respectiv telefon) Luni - Joi : 9.00 - 15.30Vineri      : 8.30 - 13.30
 
Va informam ca in 28.05.2018 si in 01.06.2018 nu se lucreaza la sediul A.A.D.R., urmand ca din 29.05.2018 si 02.06.2018 programul sa revina la normal.

A.A.D.R. este operator de date cu caracter personal nr. 31362 înregistrat la A.N.S.P.D.C.P., în conformitate cu Legea nr. 677/2001. Prelucrarea datelor cu caracter personal ale persoanelor fizice, reprezentanților / împuternicitilor societatilor comerciale se face in conformitate cu cerintele dictate de Ordinul nr. 52/2002. Transmiterea de catre dvs. a unei cereri de înregistrare/reînnoire certificat digital în scopul implementarii și operării sistemelor informatice și de comunicatii ce furnizează servicii destinate guvernării prin mijloace electronice constituie totodata și acceptul dvs. implicit în vederea furnizării de date cu caracter personal. Refuzul dvs. cu privire la furnizarea de date cu caracter personal va trebui sa fie expres și va avea drept consecintă neprocesarea cererii dvs.. Vă puteți exercita drepturile de acces, de intervenție și de opoziție în condițiile Legii nr. 677/2001, printr-o cerere scrisă, semnată și datată, trimisă pe adresa agentiei.