Agentia pentru Agenda Digitala a Romaniei

Plată autorizații

Modalitatea de plata a autorizatiilor

* Plata autorizatiilor de transport rutier international de marfa si a autorizatiilor multiple CEMT eliberate de institutia noastra se face in contul Ministerul Transporturilor si Infrastructurii nr. RO58TREZ7005032XXX001068, deschis la Directia de Trezorerie si Contabilitate Publica a Municipiul Bucuresti. Precizam ca Ministerul Transporturilor si Infrastructurii are codul fiscal cu numarul 13 63 33 30.
Suma este de 6.7 lei pentru fiecare autorizatie, indiferent de tip sau tara, nu este purtatoare de TVA, pentru aceasta suma nu se emite factura, decontarea fiind identica cu cea a altor taxe care se platesc catre bugetul de stat.
Pe spatele ordinului de plata se vor mentiona numerele de rezervare atribuite automat de SIAE pentru care s-au achitat autorizatiile. 

 

* Va reamintim, referitor la dovezile de plata autorizatii transmise prin e-mail sau prin delegat (plati efectuate pentru a acoperi contravaloarea autorizatiilor solicitate), ca este necesar ca acestea sa fie procesate/executate, nu doar inregistrate sau transmise catre banca. Se transmite op vizat de banca sau extras de cont cu rulajul zilei, obligatoriu fiind sa apara starea platii, datele destinatarului platii dar si datele platitorului.

Acest lucru va este solicitat datorita faptului ca A.D.R. nu poate verifica sumele incasate de catre Ministerul Transporturilor si Infrastructurii, reprezentand plati pentru autorizatii.

Orice dovada de plata transmisa, pe care nu apare statusul platii (procesat/executat), datele de identificare ale platitorului (persoana juridica) precum si datele de identificare ale destinatarului banilor, nu va fi luata in considerare.

Multumim pentru intelegere.

 

Modul de preluare al autorizatiilor de la sediul A.D.R. poate fi CURIER - operatorul de transport plaseaza o comanda la o firma de curierat rapid pentru preluarea plicului de la sediul nostru, sau DELEGAT  (persoana imputernicita de catre reprezentantul legal al firmei), ce se va prezenta la sediul nostru cu formularul de delegatie semnat si stampilat in original, copie CI, stampila dreptunghiulara a firmei, dovada platii autorizatiilor si CMR-urile solicitate pentru alocarea autorizatiilor Rusia terta / Kazahstan terta.

Vă aducem la cunoștință faptul că Autoritatea pentru Digitalizarea României încurajează utilizarea metodelor electronice de comunicare (e-mail).  Astfel, având aplicată semnătură electronică calificată, toată documentația necesară în cadrul procedurii de solicitare autorizații poate fi transmisă pe e-mail.

Aplicația este disponibilă pentru utilizare conform legii

Datele publicate sunt reale și conforme cu ultimele date furnizate de Autoritatea Rutiera Româna. Accesul la contul personal se face pe baza certificatului digital și a datelor de identificare la aplicație.

 

ADR vă asigură că datele cu caracter personal pe care le furnizați în cadrul formularelorde pe site, vor fi tratate în conformitate cu prevederile GDPR și cu politica institutiei privind protecția datelor personale, siguranța acestora fiind o prioritate pentru institutia noastră.

 

De asemenea, prin prelucrarea datelor cu caracter personal ce se pot regasi in formularele specifice din aplicatie, vă exprimați acordul ca acestea să fie prelucrate de către ADR în scopul evidenței și corespondenței cu utilizatorii SIAE, îmbunătățirii serviciilor oferite sau alte scopuri pentru realizarea intereselor legitime ale ADR.

Program de lucru cu publicul la sediul A.D.R.

DEPUNERE SETURI DOCUMENTE necesare ridicării autorizațiilor (delegație, copie CI, dovadă plată autorizații, CMR)     

                                                  Luni până Joi: interval orar 09.00-12.00

                                                   Vineri- 8.30- 10.30

Atenție! Autorizațiile se vor elibera numai în urma depunerii unei documentații complete!

RIDICARE autorizații pentru care s-au depus în intervalul 9.00 – 12.00 (Luni - Joi) / 8.30- 10.30 (Vineri), seturile complete de documente   

                                                   Luni până Joi: interval orar 14.00- 16.00

                                                   Vineri: 12.30- 14.00

TRANSMITERE DOCUMENTE PRIN CURIER - zilnic în intervalul orar 09.00- 17.00